Η τελευταία ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/12. Από εκεί κι έπειτα αναρτήσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις κι όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, αξίζει η εξερεύνηση ολόκληρου του blog.

Να είστε καλά.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Σαμαράς: "Αυτό το πακέτο μέτρων είναι το τελευταίο"

(Σχόλιο tapan-alloi): Δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μη το αναδημοσιεύσω. Πόσα "τελευταία" πακέτα θα ακούσουμε και θα βιώσουμε ακόμη;
Έτσι για να έχουμε και κάτι ακόμη να τους τρίψουμε στα μούτρα όταν για μία ακόμη φορά αποδειχτούν ψεύτες.




Πρέπει να αποφύγουμε την επιστροφή στην δραχμή είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, και προσέθεσε ότι αντίπαλος της χώρας και της παράταξης είναι το λόμπι της δραχμής.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να ληφθούν τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δισ., υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «αυτό το πακέτο θα είναι το τελευταίο», διότι «δεν αντέχει άλλο η ελληνική οικονομία».

«Μην ξεχνάτε, ότι σε μας – και στην τρικομματική κυβέρνηση που σχηματίσαμε – έχει εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, την τελευταία ίσως ευκαιρία να αποφύγουμε το χάος, να αποφύγουμε την επιστροφή στη δραχμή και να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι».

Δήλωσε ότι είναι απαραίτητο για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση του δανείου που θα πάει όλο στο εσωτερικό της χώρας για να κινηθεί η οικονομία και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Μιλώντας για το πρόσφατο ταξίδι σε Βερολίνο και Παρίσι είπε:

«Αλλάξαμε το κλίμα στην Ευρώπη που είναι η πρώτη προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ.Αν θέλουμε να υπάρξει ανάκαμψη πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Η αξιοπιστία μας έχει πέσει στο μηδέν. Ανακτήσαμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας και είπαμε στην ηγεσία της Ευρώπης ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Ζητήσαμε να σταματήσουν οι τοξικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας».

Αναφερόμενος στο "που βρισκόμαστε", ο κ. Σαμαράς ανέλυσε τέσσερα σημεία:

«Πρώτον, το τελευταίο διάστημα αρχίσαμε να αλλάζουμε το κλίμα για τη χώρα μας στο εξωτερικό. Κι αυτό είναι προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ. Είναι προϋπόθεση για να ηττηθεί το λόμπι της δραχμής.

Ακόμα είναι προϋπόθεση για να βελτιωθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας. Γιατί μια χώρα που δεν τηρεί τα συμφωνημένα έχει μηδενική διαπραγματευτική ισχύ.

Και τέλος είναι προϋπόθεση για να υπάρξει Ανάκαμψη της οικονομίας το ταχύτερο. Γιατί, αν θέλουμε να υπάρξει ανάκαμψη άμεσα, πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να ρίξουμε ρευστότητα και κοινοτικούς πόρους στην οικονομία.

Αλλά αυτά εξαρτώνται από εκείνους που περιμένουν να τηρήσουμε τις μέχρι σήμερα συμφωνίες μας. Και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας που είχε υποχωρήσει ως το μηδέν.

Πετύχαμε λοιπόν, το πρώτο: να αρχίσουν να μας βλέπουν διαφορετικά οι εταίροι μας και ανακτήσαμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας.

Δεύτερον, είπαμε στην ηγεσία της Ευρώπης, ότι χρειαζόμαστε, οπωσδήποτε, Ανάκαμψη το ταχύτερο. Άλλωστε, όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη αρχίζουν να το βλέπουν αυτό. Κι έχουν όλοι σχεδόν κατανοήσει, ότι ένας από τους λόγους που απέτυχε ως τώρα η οικονομική πολιτική είναι γιατί δημιούργησε ύφεση μεγαλύτερη, πολύ μεγαλύτερη, απ’ αυτήν που προβλεπόταν αρχικά.

Τρίτον, προωθούμε αποφασιστικά όλα όσα αποτελούν δεσμεύσεις της Ελλάδας. Αλλά ακόμα κι αν δεν ήταν δεσμεύσεις έπρεπε να τα κάνουμε: Όπως διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις που χτυπούν την φοροδιαφυγή και τη γραφειοκρατία, τομές που φέρνουν περισσότερη ανταγωνιστικότητα, λιγότερο δαπανηρό και καλύτερο κράτος. Προωθούμε ακόμα τις αποκρατικοποιήσεις, χωρίς τις οποίες, ούτε η οικονομία μας μπορεί να ανασηκωθεί, ούτε η κοινωνία μας να απαλλαγεί από τον εναγκαλισμό του κράτους, ούτε το χρέος να ελεγχθεί, ούτε το πρόγραμμα να πετύχει και να βγούμε από την κρίση.

Τέταρτον, κλείνουμε το πακέτο περικοπής κρατικών δαπανών κατά 11,5 δισεκατομμύρια, πράγμα που είναι συμβατική υποχρέωση της χώρας. Μερικές απ’ αυτές τις περικοπές είναι δύσκολες. Αλλά όλες πια είναι αναπόφευκτες. Γιατί χωρίς αυτές, η χώρα θα επέστρεφε ξανά στο σημείο μηδέν της αναξιοπιστίας και ουσιαστικά θα έβγαινε από το ευρώ. Πράγμα που θα ήταν ασύγκριτα πιο οδυνηρό για όλους. Και καταστροφικό για τη χώρα».

Ο κ. Σαμαράς, μίλησε και για την ανάγκη κομματικής ανασυγκρότησης, τονίζοντας: «Οφείλουμε να μην ξεχνάμε την πολιτική δύναμη που μας έδωσε τη νίκη και είναι το κόμμα μας. Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με την κοινωνία και γι' αυτό χρειαζόμαστε το κόμμα. Πρέπει να το αναδιοργανώσουμε, να εκλέξουμε το νέο γραμματέα και να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας, αφού άλλαξαν τα καθήκοντα και οι προτεραιότητές μας. Χρειαζόμαστε νέο γραμματέα που θα αναδιατάξει τις κομματικές οργανώσεις και θα προετοιμάσει το κόμμα για το συνέδριο που θα είναι μεγίστης σημασίας».

Μόλις βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης πρέπει να κάνουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι «αν καταφέρουμε, μάλιστα, να σταματήσει οριστικά αυτή η "αβεβαιότητα της δραχμής", είναι βέβαιο ότι θα ανακάμψουν και οι επενδύσεις. Πράγμα που θα δώσει πρόσθετη ώθηση στην Ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η εικόνα των πόλεων έχει ήδη αλλάξει με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς». «Πριν από δύο χρόνια κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει για λαθρομετανάστες» τόνισε.

"Η Νέα Δημοκρατία παραμένει το μόνο στήριγμα για όσους θέλουν η χώρα να αποφύγει τις περιπέτειες και να βγει από την κρίση, αλώβητη μιαν ώρα αρχύτερα. Παραμένουμε το μεγαλύτερο εμπόδιο και ο βασικός «εχθρός» για όσους επιθυμούν και ποντάρουν να αποτύχει η Ελλάδα. Το περασμένο Μάιο και τον Ιούνιο, δεν αγωνιστήκαμε μόνο για να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. Αγωνιστήκαμε πρωτίστως για να σωθεί η χώρα! Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Και δεν το ξεχνάμε" ανέφερε καταληκτικά.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργός ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή νέου γραμματέα μεταξύ τριών υποψηφίων του Νίκητα Κακλαμάνη, του Μανώλη Κεφαλογιάννη και του Θεοδόση Λαμπρόπουλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Πηγή: http://www.nooz.gr/greece/samaras-auto-to-paketo-einai-to-teleutaio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου